Extern

Viața găsită sub stratul de gheață din Antarctica „nu ar trebui să fie acolo”

Descoperirea accidentală a vieții marine pe un bolovan sub un raft de gheață din Antarctica ne provoacă înțelegerea modului în care organismele pot trăi în medii departe de lumina soarelui, potrivit unei echipe de biologi.

James Smith și Paul Anker la British Antarctic Survey au forat prin raftul de gheață Filchner-Ronne cu o grosime de 900 de metri și au aruncat o cameră pe gaură în căutarea noroiului pe fundul mării. Spre surprinderea lor, a dezvăluit un bolovan inelat de animale. Filmările par să arate 16 bureți , însoțiți de 22 de animale neidentificate, care ar putea include balani. Este pentru prima dată când viața imobilă ca aceste creaturi a fost găsită sub un strat de gheață din Antarctica.

Mai multe videoclipuri: Cele mai extraordinare animale din lume
„Există tot felul de motive pentru care nu ar trebui să fie acolo”, spune Huw Griffiths la British Antarctic Survey, care a analizat filmările. El crede că animalele, care sunt probabil filtratoare, supraviețuiesc cu nutrienți transportați în apa de -2 ° C. Enigma este că sunt atât de departe de surse nutritive evidente, dat fiind că bolovanul este situat la 260 de kilometri de apa deschisă în partea din față a raftului de gheață Filchner-Ronne, unde organismele fotosintetice pot supraviețui.

 

SURSA