Extern

Viktor Orban își Dorește Ca Trump să Devină Președinte în 2024

Premierul Ungariei, Viktor Orban, cunoscut pentru pozițiile sale ultranaționaliste, și-a exprimat dorința ca fostul președinte american Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale din SUA din 2024 scrie digi24.ro

Orban susține că victoria lui Trump ar putea aduce pace în conflictul din Ucraina. Declarațiile au fost făcute într-un videoclip postat pe TikTok.

„2024 va fi un an plin de speranță, atât timp cât vom face ordine la Bruxelles și câștigă Trump, care ne va aduce pacea în războiul din Ucraina,” a afirmat Orban. Acesta este singurul lider european care a participat la învestitura președintelui argentinian Javier Milei și a promis să fie atent la măsurile politice ale acestuia pentru a învăța de la el.

În contextul situației din Ucraina, Orban a criticat decizia Uniunii Europene de a deschide negocieri de aderare cu Ucraina, considerând-o o cale proastă. Premierul ungar a afirmat că Trump, pe care îl admira și l-a susținut în 2016, ar putea aduce pace în Ucraina dacă va câștiga alegerile din SUA din noiembrie 2024.

Orban a mers mai departe, exprimându-și intenția de a „ocupa” Uniunea Europeană pentru a schimba politica comunitară în conformitate cu ideologia sa „iliberală”. Această abordare a fost criticată pentru că intră în contradicție cu principiile statului de drept și democrației.

Recent, premierul ungar a dezvăluit că partidul său, Fidesz, negociază o posibilă cooperare cu grupul „Conservatori și Reformiști Europeni” (ECR), condus de premierul italian de extremă dreapta Giorgia Meloni, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din iunie. Această mișcare vine înainte ca Ungaria să preia președinția semestrială a Consiliului UE în iulie.