Extern

Vladimir Putin, noi amenințări la adresa ucrainenilor

În prima sa reacție publică după ce forțele ucrainene au învins trupele rusești în regiunea Harkov, Vladimir Putin a spus că obiectivele „operațiunii militare speciale”, așa cum numesc rușii războiul din Ucraina, nu s-au schimb.

Rânjind, el a mai spus că deja trupele ruse au atacat ținte sensibile și riposta va fi mai severă dacă va crește presiunea asupra lor. Putin a mai afirmat că Occidentul vrea destrămarea Rusiei, iar el a fost nevoit să invadeze Ucraina pentru a opri acest lucru.
Autoritățile de la Kiev au anunțat că desfășoară o operațiune de contraofensivă. Ei bine, vom vedea cum se dezvoltă, cum se termină”, a spus Putin rânjind, potrivit Reuters.

Liderul de la Kremlin a vorbit după un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai desfășurat în orașul uzbec Samarkand, acestea fiind primele sale declarații după înfrângerea forțelor sale în regiunea Harkov.
În replică, forțele rusești au lovit infrastructura ucraineană, inclusiv un baraj din Krivoi Rog, orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Putin a amenințat cu intensificarea acestor atacuri: „Recent, forțele rusești au dat câteva lovituri sensibile. Să zicem că sunt un avertisment, dar dacă situația continuă să evolueze astfel, atunci răspunsul va fi mai dur”.

Vladimir Putin a mai spus că invazia în Ucraina era un pas necesar, căci Occidentul urmărea să destrame Rusia.

El a mai precizat că obiectivele lor nu s-au schimbat și că Moscova nu se grăbește: „Scopul principal este eliberarea întregului teritoriu al Donbasului”.

De asemenea, a susținut că trupele ruse preiau treptat controlul asupra unor noi zone din Ucraina.

sursa b1tv.ro