Extern

Vladimir Putin: Am auzit că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean

Vladimir Putin i-a provocat pe occidentali să încerce să învingă Rusia pe „câmpul de luptă” din Ucraina.

Declarația vine în contextul în care Vestul a accelerat livrarea de arme de care ucrainenii au nevoie pentru a se apăra de invadatorii ruși. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut recent că folosirea armelor occidentale începe să producă efecte pe front.

Putin, declarații amenințătoare la adresa Occidentului
Auzim că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce putem spune? Lăsați-i să încerce!”, a spus Vladimir Putin la o întâlnire cu liderii Camerei inferioare a parlamentului rus.

„Liderul de la Kremlin a mai afirmat că „nu am început încă lucruri serioase” în Ucraina. De altfel, există semne că Rusia începe să-și reorieteze economia spre susținerea unui război de lungă durată.
Pe de altă parte, Putin a precizat că Rusia rămâne deschisă negocierilor de pace cu Ucraina. Apoi a precizat că „aceia care le refuză ar trebui să știe că, cu cât le refuză mai mult timp, cu atât mai dificil va fi pentru ei să negocieze cu noi”.

Putin, afirmații aiuritoare despre războiul declanșat de el în Ucraina
Am auzit de multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. E o tragedie pentru poporul ucrainean, dar se pare că totul merge în acest sens”, a mai spus Putin.

De altfel, și alți oficiali de la Moscova le-au dat de înțeles occidentalilor că războiul s-ar putea sfârși rapid dacă nu i-ar mai ajuta pe ucraineni, iar ei ii ar fi liberi să-și ducă în Ucraina planurile la îndeplinire.

sursa