Extern

Zaharova amenință Chișinăul, după interzicerea zborurilor către și dinspre Moscova

Interzicerea zborurilor spre Moscova reprezintă un pas politic, impus de agenta anti-rusă de la Chișinău, declară purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.
Ea face referire la numărul moldovenilor cu cetățenie rusă și amenință administrația de la Chișinău cu „urmări”,.

Ea califică decizia drept una totalitară. Pe de altă parte, oficiala rusă afirmă că asemenea chestiuni sunt treburi interne ale statului, însă dacă a fost întrebată, răspunde.

Cine beneficiază de asta? Poporul Moldovei? Bineînțeles că nu. Poporul Rusiei? Bineînțeles că nu. Există cineva care este beneficiarul acestei situații. Impune o agendă anti-rusă Republicii, în detrimentul ei și cetățenilor”, a declarat Zaharova.

Conform oficialei, în Moldova sunt mai mult de 200.000 de persoane care dețin cetățenia Rusiei. De asemenea, aceasta mai menționează că diaspora noastră în țara sa este formată de aproximativ jumătate de milion de oameni.

La Chișinău știu asta? Cred că știu! Țin minte asta? Cred că țin minte! Dar nu vor să se gândească, inclusiv la urmări”, mai spune Zaharova.

Săptămâna trecută, Air Moldova a anunțat că din 1 octombrie va relua operarea zborurilor spre Moscova, după sistarea acestora din februarie 2022. Autoritatea Aeronautică Civilă, însă, a interzis cursele către capitala rusă.

sursa