Actualitate

Cutremur cu Magnitudine de 3,6 în România: Unde s-a simțit și detalii despre seism

Vineri dimineața, 15 decembrie, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter, înregistrat în Zona Seismică Vrancea scrie romaniatv.net

Evenimentul s-a petrecut la ora 4:16 AM și a avut loc la o adâncime de 116,4 kilometri, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a resimțit în apropierea mai multor orașe, inclusiv Brașov, Ploiești și Târgoviște. Seismul a avut o intensitate de I grad pe scara Mercalli și a fost perceput cu ușurință de către locuitorii din regiune.

Specialiștii de la INFP au indicat că epicentrul cutremurului a fost în apropierea următoarelor orașe: 54 km NV de Buzău, 57 km E de Brașov, 60 km N de Ploiești, 60 km SE de Sfântu-Gheorghe, 74 km V de Focșani și 88 km NE de Târgoviște.

Acest eveniment seismic survine după un alt cutremur înregistrat la începutul săptămânii, pe 11 decembrie, cu magnitudinea de 3,2 grade. Același a avut epicentrul în Zona Seismică Vrancea și s-a produs la o adâncime de 116 km.

Specialiștii atrag atenția asupra necesității de a fi pregătiți pentru astfel de evenimente naturale și de a respecta regulile de siguranță în timpul și după un cutremur. Este important să se promoveze educația seismică și să se adopte măsuri adecvate pentru reducerea riscului și gestionarea situațiilor de urgență.