Extern

Evgheni Prigojin mort in accidentul aviatic

Evgheni Prigojin a fost confirmat de către oficialii ruși ca fiind mort în accidentul aviatic, scrie Sky News, care citează un canal afiliat Wagner, dar și Autoritatea Aeronautică Civilă Rusă.

Evgheni Prigojin și comandantul Wagner, Dmitri Utkin, se aflau la bordul zborului, a precizat aceasta.

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter, a scris că este evident că președintele Vladimir Putin ”nu iartă pe nimeni”.

Este clar că Putin nu iartă pe nimeni din cauza propriei sale frici bestiale – tocmai cea care l-a anulat în iunie 2023 – și aștepta momentul. De asemenea, este evident că Prigojin a semnat o condamnare specială la moarte pentru el însuși în momentul în care a crezut în ciudatele „garanții ale lui Lukașenko” și în „cuvântul sincer” nu mai puțin absurd al lui Putin”, a scris Podoliak.

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, era pe lista pasagerilor unui avion privat care s-a prăbușit miercuri în Tver, la nord de Moscova, a informat agenția de presă TASS, citând Rosaviatsia, autoritatea aviației ruse, relatează Reuters. Nu se știe deocamdată oficial dacă șeful Wagner a murit, însă se știe că în urma prăbușirii avionului nu au existat supraviețuitori. Cauza prăbușirii nu a fost anunțată, dar mai multe canale de telegram în legătura cu grupul Wagner spun că avionul ar fi putut fi doborât de sistemele antiaeriene ale armatei ruse, lucru neconfirmat deocamdată.

Grupul de mercenari Wagner a făcut publice amenințări către oficialii Kremlinului, inclusiv către președintele rus Vladimir Putin, în urma prăbușirii unui avion în care s-a presupus că se afla Evgheni Prigojin. Informațiile despre posibila moarte a lui Prigojin au stârnit reacții puternice în mediul virtual și nu numai.

sursa