Extern

John Geddert Ex-antrenor olimpic al SUA a fost găsit mort după acuzații de agresiune sexuală

Un fost antrenor de gimnastică al Jocurilor Olimpice din SUA s-a sinucis la câteva ore după ce a fost acuzat de agresiune sexuală și trafic de persoane, spun oficialii.

Procurorul general al Michigan a confirmat moartea lui John Geddert, la câteva ore după ce a prezentat 24 de acuzații împotriva sa.

Geddert a fost șeful echipei de gimnastică feminină în 2012 și a lucrat îndeaproape cu medicul echipei Larry Nassar.

Nassar a fost condamnat la până la 300 de ani de închisoare în 2018 pentru abuzul a peste 250 de fete din funcția sa.

Dezvăluirile de abuz pe scară largă au provocat o examinare intensă a Gimnasticii SUA și critici privind modul în care protejează sportivii.

Geddert, în vârstă de 63 de ani, deținuse unitatea de antrenament din Michigan, unde Nassar fusese medicul sălii de sport. O serie de gimnaste l-au acuzat de comportament abuziv atunci când au depus mărturie în timpul procesului lui Nassar.
Era de așteptat să se predea joi după-amiază, dar nu a apărut, a declarat biroul procurorului general.

„Biroul meu a fost anunțat că trupul lui John Geddert a fost găsit târziu în această după-amiază după ce și-a luat viața”, a declarat ulterior procurorul general din Michigan, Dana Nessel, într-un comunicat.

„Acesta este un sfârșit tragic al unei povești tragice pentru toți cei implicați”.

De ce a fost acuzat Geddert?
Mai devreme, doamna Nessel anunțase 24 de acuzații separate împotriva lui Geddert care „se concentrează în jurul multiplelor acte de abuz verbal, fizic și sexual comise de inculpat împotriva mai multor tinere”.

Două dintre acuzații au presupus agresiunea sexuală presupusă a unei fete între 13 și 16 ani.

De asemenea, el s-a confruntat cu 14 acuzații de trafic de ființe umane pentru presupusul „supunere a sportivilor săi la muncă forțată sau servicii în condiții extreme care au contribuit la suferirea lor de răni și vătămări”.

Geddert „a neglijat acele răni care i-au fost raportate de către victime și a folosit constrângerea, intimidarea, amenințările și forța fizică pentru a le determina să se conformeze standardelor pe care le aștepta”, se arată în declarația procurorului general.

Un avocat pentru unele dintre presupusele victime ale lui Geddert a salutat mai devreme interpretarea legilor traficului de persoane în acest caz și a spus că marchează „un pas important în protecția copilului” pentru a descuraja acțiuni similare ale altor persoane.

Geddert a fost, de asemenea, acuzat că a mințit anchetatorii în 2016 în timpul anchetei asupra acuzațiilor împotriva lui Nassar.
sursa