Extern

Maia Sandu: Încercarea prin care trecem ne învață să fim generoși

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a declarat că „trecem printr-o perioadă care ne testează tăria, bunătatea, capacitatea de ne proteja aproapele, puterea de a ne ajuta unii pe alții”. Într-un mesaj transmis cu ocazia Paștelui, ea i-a îndemnat pe cetățenii din stânga Prutului să respecte regulile de protecție sanitară și spune că „sfintele sărbători ne învață să fim mai buni, să fim recunoscători pentru binecuvântările care ni se dau, să fim conștienți că fiecare clipă merită trăită, cu bucurie, din plin”.

Președinta Republicii Moldova, mesaj cu ocazia Paștelui. Ce a declarat Maia Sandu despre „încercarea prin care trecem”

„Azi, creștinii-ortodocși din întreaga lume sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos. E o zi plină de evlavie și bucurie, o zi în care familiile noastre se întâlnesc la masa de sărbătoare, comunică, îi sună pe cei aflați departe și reînnoiesc legăturile pentru a-și spune unii altora Hristos a Înviat! Dragi prieteni, trăim momente grele, trecem printr-o perioadă care ne testează tăria, bunătatea, capacitatea de a ne proteja aproapele, puterea de a ne ajuta unii pe alții. Vă rog din suflet să vă păziți și să îi păziți pe cei din jur de boală! Purtați numaidecât măști în spații închise! Păstrați distanța și petreceți cât mai mult timp afară!”, a declarat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a subliniat că pandemia de COVID-19 „ne învață că depindem unii de alții” și „ne învață cât de grea este responsabilitatea noastră pentru fiecare acțiune”.

„Încercarea prin care trecem ne învață să fim generoși, ne învață că depindem unii de alții, ne învață cât de grea este responsabilitatea noastră pentru fiecare acțiune. Gândurile noastre, astăzi, vor fi și la cei bolnavi, la cei care luptă pentru viață, la lucrătorii medicali, care și în noaptea Învierii au stat de veghe lângă cei aflați în suferință. Sfintele sărbători ne învață să fim mai buni, să fim recunoscători pentru binecuvântările care ni se dau, să fim conștienți că fiecare clipă merită trăită, cu bucurie, din plin. Fie ca lumina acestei Sărbători să ne aducă împlinire și claritate! Vă ureș Paște fericit! Hristos a Înviat!”, a mai spus Maia Sandu.

sursa