Extern

Merkel este în culmea fericirii-„Un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta”

Merkel este în culmea fericirii-„Un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta”După ce Parlamentul European a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen, cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o afirmând că este o europeană „convinsă şi convingătoare„.
Merkel a mai spus că este satisfăcută că o reprezentantă a Germaniei preia conducerea executivului european.

Cu ea, pentru prima dată va fi o preşedintă a Comisiei Europene şi, după peste 50 de ani, un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta, deoarece ea va fi o şefă europeană convinsă şi convingătoare a Comisiei Europene”, a declarat cancelarul german într-un comunicat.

Ea urmează să abordeze cu multă vigoare provocările cu care ne confruntăm ca Uniune Europeană”, a adăugat Angela Merkel.

Chiar dacă pierd astăzi un ministru de lungă durată, câştig un nou partener la Bruxelles. Mă bucur deci pentru o bună cooperare”, a mai spus cancelarul german.
De asemenea, ministrul german de externe, social-democratul Heiko Maas, a felicitat-o, de asemenea, pe Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter, salutând discursul său în care „a promis o Uniune Europeană unită şi puternică, asupra căreia dorim să lucrăm împreună. Este timpul să privim spre viitor, pentru că lumea nu aşteaptă Europa”.

Jurnalul popular Bild şi-a exprimat, la rândul său, satisfacţia titrând pe prima pagină: „Ja, ja, ja, Ursula!”.

Parlamentul European a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen, care îşi va începe mandatul de cinci ani pe 1 noiembrie 2019.

Din 733 de voturi exprimate, un singur vot a fost invalidat. 383 de eurodeputaţi au votat pentru, 327 împotrivă, iar 22 s-au abţinut.

sursa