Extern

Sute de doze de AstraZeneca sunt aruncate zilnic în Suedia

Mulți suedezi nu mai au încredere în serul AstraZeneca. Sute de doze de vaccin sunt aruncate zilnic în Stockholm, a dezvăluit luni, un medic din statul nordic, pentru postul de televiziune SVT.

Johan Styrud, de la Asociația medicală capitala Suediei, a declarat că este imposibil de găsit suficiente persoane care să se vaccineze cu serul AstraZeneca într-un timp scurt. În aceste condiții, perioada de valabilitate a serului anti-COVID reprezintă o mare problemă.

Cetățenii suedezi, reticenți față de serul AstraZeneca

Potrivit reportajului prezentat de SVT, pacienții își anulează programările atunci când află că urmează să li se administreze serul britanico-suedez.

În Suedia, vaccinarea persoanelor cu AstraZeneca este limitată pentru persoanele de peste 65 de ani, în urma efectelor adverse, inclusiv formarea de cheaguri de sânge.

Deși a vorbit despre reticența suedezilor față de serul AstraZeneca, medicul Styrud a declarat că beneficiile vaccinului în combaterea crizei COVID sunt mult mai mari decât riscurile. Astfel, i-a îndemnat pe cetățenii suedezi să se vaccineze, pentru ca societatea să revină cât mai rapid la normal.

sursa