Actualitate

Veste extraordinara! Tichete de masa pentru angajatii in somaj tehnic

Veste extraordinara! Tichete de masa pentru angajatii in somaj tehnic
Veste extraordinara! Tichete de masa pentru angajatii in somaj tehnic

Veste buna pentru toti angajatii in somaj tehnic, acestia vor primi tichete de masa aflai in starea de urgenta, acestia s-ar putea sa primeasca in format tehnic, asta arata intr-o initiativa legislativa in Parlament, relateaza romaniatv.net.

Acest proiect de lege se afla in dezbatere la Senat, incat salariatii al caror angajatii le-a fost suspendat dreptul de a munci, vine cu sprijinul unor tichete de masa.

Această propunere vine în sprijinul angajaților cărora le-a fost micșorat venitul lunar, odată intrați în șomaj tehnic, astfel încât aceștia să poată să-și procure în continuare produsele alimentare pentru asigurarea hranei zilnice.
Tichetele de masă se vor trimite lunar către angajați exclusiv electronic, proporțional cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se efectuează plata.

„Potrivit expunerii de motive a proiectului, această inițiativă vizează, pe de o parte, angajații ale căror salarii oricum au scăzut cu 25%, dat fiind faptul că au intrat în șomaj tehnic, iar, pe de altă parte, magazinele alimentare și restaurantele care livrează mâncare, în sensul în care vânzările acestora nu vor fi afectate de scăderea numărului de persoane care beneficiază de tichete de masă, potrivit avocatnet.ro.

Notă: Valoarea maximală a unui tichet de masă a ajuns la 20 de lei, de la începutul lunii aprilie.
Reamintim că, potrivit OUG nr. 30/2020, indemnizațiile de care beneficiază salariații se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Din cauza pandemiei de COVID-19 s-a decis ca inca 30 de zile sa fie starea de urgenta,  si pe data de 14 mai Romania va iesi din starea de urgenta.