Extern

Amenzi pentru românii care tranzitează Ungaria cu mașina

Vara a sosit, iar mulți români pleacă în vacanță cu mașina proprie. Este esențial să se informeze bine înainte de a pleca, mai ales în ceea ce privește traseul.

Ungaria a impus o nouă regulă pentru tranzitul prin țară, dar puțini sunt cei care o cunosc. Amenzile sunt uriașe în caz de nerespectare.
Cu începerea sezonului vacanțelor, mulți români care călătoresc în concediu sunt nevoiți să tranziteze Ungaria pentru a ajunge la destinațiile lor.

Prin urmare, este important să fie familiari cu regulile care se aplică pe teritoriul acestei țări vecine, în special în ceea ce privește vinietele.
Similar cu alte state care impun acest tip de taxă, Ungaria oferă mai multe opțiuni de viniete pentru cetățeni și vizitatori, acestea diferind în funcție de perioada de timp și categoria vehiculului pe care îl conduc.
Prețurile variază și modalitatea de procurare se schimbă, dar există un lucru sigur: neprocurarea unei vignete atrage o amendă contravențională mai mare decât taxa inițială.

Cea mai sigură opțiune pentru a evita neplăcerile este să achiziționați o vignetă înainte de a intra în Ungaria. Potrivit noilor reguli, taxa de drum trebuie plătită în maxim 60 de minute de la intrarea în zona taxabilă.

sursa