Extern

Kremlinul, acuzat că ascunde cifrele reale ale pandemiei de coronavirus

Anastasia Vasilyeva, liderul Uniunii Medicilor din Rusia, a acuzat autoritățile ruse că ascund numărul deceselor reale provocate de noul coronavirus, declarându-le ca fiind provocate de pneumonie.

Când planeta se confruntă cu o pandemie de coronavirus, Rusia se confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei, ne confruntăm cu minciunile autorităţilor”, a declarat medical de 36 de ani, într-un clip postat pe Youtube, citează Business Insider.

Mai mult, aceasta a continuat spunând că medicii sunt expuși infectării atunci când tratează pacienții cu coronavirus, neavând echipament de protecție adecvat.

Vă vor intimida și chiar vă vor amenința cu datul afară, dar acest pericol e nimic pe lângă riscul de a vă infecta pe voi și familiile voastre”, a acuzat aceasta autoritățile, care au negat totul.

Aceasta a lansat şi o strângere de fonduri în acest sens, la care a strâns 3,5 milioane de ruble, aproximativ 45.500 de dolari.

Am strâns bani în toată ţara, pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, în timp ce autorităţile noastre vând PSR către Statele Unite. Este o bătaie de joc”, a scris medical pe internet.

sursa