Extern

Polonia a fost contaminată de praful radioactiv din Ucraina!

Radiațiile și praful uranian otrăvitor au ajuns în ziua de 15 mai a.c. la Lublin în Polonia, de la depozitul de muniție lovit de rachetele rusești Kinjal în Ucraina în ziua de vineri 12 mai, confirmă Agenția de Protecție a Mediului din Polonia. În acel depozit de muniție se aflau de obuze de tanc cu uraniu sărăcit furnizate Ucrainei de Marea Britanie, muniție în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Nivelurile de radioactivitate prezentate în grafic au fost măsurate și de către Universitatea Maria Curie Skłodowska din Lublin (Polonia). Acest lucru indică faptul că praful din muniția cu uraniu a fost suflat de vântul din direcția Khmelnitsky către Lublin, iar în 2 zile a ajuns la 400 km distanță.

„Cei care au fost în aer liber și respiră praful otrăvitor, radioactiv, este foarte probabil să sufere de boli respiratorii grave și, mai târziu, de cancer pulmonar. Acum că praful a sosit și o parte din el s-a așezat probabil pe pământ, ploaia îl va transporta în apele subterane, unde va OTRAVI apa în liniște timp de zeci de ani.

Femeile care beau apă, mai ales în timp ce sunt însărcinate, probabil că vor pierde copilul sau îl vor vedea născut cu malformații congenitale oribile.

Toate acestea pentru că NATO nu a realizat ce se poate petrece dacă se implică în luptele dintre Ucraina și Rusia”, a declarat un profesor de la Universitatea Maria Curie Skłodowska.
Uraniul metalic este piroforic, ceea ce înseamnă că se aprinde spontan dacă este expus la căldură sau flacără. Praful de uraniu rezultat este acum împrăștiat pe pământ pe o distanță de 500 km. Acesta fiind un eveniment semnificativ de contaminare a solului și subsolului.

„Planul era să distribuie obuzele radioactive în toată Ucraina, pe rând, pentru a polua întreaga țară, preferând partea de Est unde locuiesc etnicii ruși. Acum este într-o singură locație, intensitatea sa este suficient de puternică pentru a fi măsurată și sunt posibile contramăsuri. Și ca un plus, poluarea este concentrată în țările NATO. Există acum o mică posibilitate, da, chiar atât de ușoară, ca acest incident să oprească distribuția de arme radioactive”, a spus pentru presa poloneză Colonelul american Douglas MacGregor.

sursa