Politica

George Simion, la un pas să fie executat silit

George Simion este la un pas să fie executat silit de ANAF din cauza amenzilor primite în timpul pandemiei. Liderul AUR este al doilea membru la Parlamentului care ajunge într-o astfel de situaţie. Reamintim că Diana Şoşoacă, fosta sa colegă de partid, riscă să rămână fără casă.
George Simion, la un pas să fie executat silit de ANAF din cauza amenzilor din pandemie. Liderul AUR ar fi acumulat zeci de amenzi în valoare de cel puţin 1000 de lei.
Referitor la datoriile pe care le are la FISC, liderul AUR a declarat că, cel mai probabil acestea reprezintă este amenzile primite în perioada pandemiei.

„Sunt în niște organizări legate de nuntă. Mă interesez la avocații mei. Probabil sunt amenzi… în cuantum rezonabil. Suntem în contestarea acelor amenzi, sunt amenzile din pandemie. Știu că am câștigat un astfel de proces. Mă voi interesa și de celelalte”, a declarat liderul AUR
Reamintim că liderul AUR a câştigat deja un proces împotriva ANAF. Instanța a anulat titlul executoriu emis de AJFP Vrancea în aprilie 2021 și actele de executare subsecvente acestuia, emise în dosarul de executare.

În prezent, Simion se judecă cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați şi cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea. Primul termen al procesului este pe 25 septembrie 2022.

Şeful ANAF anunţă o adevărată ofensivă împotriva celor care nu-și plătesc datoriile la stat.

”Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai.

Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF.

Curtea Constituțională a decis, la începutul acestui an, că amenzile date de autorități în timpul pandemiei au fost abuzive. Contravenienții trebuie, însă, să se adreseze instanței, pentru a scăpa de plata acestora sau pentru a li se restitui banii.

sursa